Behandeling

Standaard behandeling

Een standaard voetbehandeling bestaat uit desinfecteren van de voet, nagels knippen, nagels en nagelomgeving verzorgen, eelt verwijderen, likdoorns verwijderen en incremen van de voet. Alle instrumenten worden na de behandeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd volgens de code voor de voetverzorger.

Lees meer

Diabetische voet

Diabetische voeten vereisen extra zorg. Regelmatige controle en behandeling van de voeten door een Medisch Pedicure kunnen ernstige problemen voorkomen. De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn omdat de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen, het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen, waardoor het eventueel aanwezige eelt en likdoorns niet wordt gevoeld, en de voeten van stand kunnen veranderen.

Lees meer

Reumatische voet

Als Medisch Pedicure ben ik speciaal opgeleid en bevoegd om specifieke problemen rondom de reumatische voet te herkennen en behandelen. De voeten van reumapatiënten zijn kwetsbaar en gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, “slijtage” in de gewrichten en standafwijkingen van de voeten. Er kunnen nagelafwijkingen voorkomen en er treedt aan de voeten vaak ongewenste eelt- en likdoornvorming op.

Lees meer

Specialistische technieken

De Medische Pedicure onderscheidt zich van de ´cosmetische´ pedicure door het toepassen van specialistische technieken. Deze technieken zijn preventief of met pijn- en/of klachtenvermindering als doel. De aard van de klacht is bepalend welke soort materialen en technieken de Medische Pedicure toepast. Specialistische technieken, die ik als Medisch Pedicure toepas, zijn nagelbeugeltechniek, orthesiologie, nagelreparatie en drukvrijtechniek.

Lees meer